Een auto zakelijk leasen? Kies de meest efficiënte vorm van leasing!

Auto’s leasen is al zeer gewoon in de zakenwereld. Het overgrote deel van bedrijven koopt bijna geen eigen auto’s meer aan. Het systeem van auto leasen heeft zijn voordelen al lang bewezen. Toch ben je als bedrijf wel heel erg met je budget bezig en ook met wat je voor je geld krijgt. Bij het leasen van een auto kies je er dan ook voor om het budget voor je wagenpark zo efficiënt mogelijk te besteden. Hoe doe je dit en waar moet je zoal op letten? In dit artikel krijg je een aantal mogelijkheden en een inzicht in diverse zakelijke leasevormen. Laat je inspireren!

Even nog dit: waarom leasen?

Voor wie nog niet echt overtuigd is of een auto leasen wel nuttig is, hier de voordelen nog even op een rijtje:

  • Je wagenpark bestaat altijd uit de meest nieuwe modellen van wagens. Als je hetzelfde wagenpark zou moeten aankopen en telkens vernieuwen, heb je een zeer grote investering nodig.
  • Administratie zoals inschrijving wagens, verzekering… worden voor jou gedaan.
  • Onderhoud, herstelling of autopech wordt onmiddellijk voor jou opgelost. Bij het minste probleem contacteer je de leasingmaatschappij en zij nemen de zorgen van jou over.

Kort gezegd: je betaalt enkel voor wat je krijgt en je hebt minder zorgen.

Diverse mogelijkheden van leasen

Doordat leasen alsmaar meer populair wordt, zijn leasingmaatschappijen op maat gaan werken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘operational’ lease. Hierbij krijg je de meest uitgebreide service. De wagen is uiteraard eigendom van de leasingmaatschappij. Jij hebt geen financiële risico’s. Een tweede manier om te leasen is de ‘shortlease’. Hierbij is het de bedoeling om voor een korte tijd een wagen te leasen. De kosten zijn afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. De opzegperiode kan variëren. Een derde mogelijkheid is de ‘occasion lease’. Hierbij lease je een bijna-nieuwe wagen, namelijk een tweedehandswagen die nooit meer dan twee jaar oud is. Het geeft je de mogelijkheid om voor een lager bedrag te leasen en toch met een kwaliteitswagen te rijden.

Laat je goed adviseren

Wanneer je beslist om een of meerdere auto’s te leasen, laat je dan goed adviseren. ‘Op maat leasen’ lijkt voor jou misschien heel ingewikkeld, voor een leasemaatschappij is dit dagelijkse kost. De maatschappij kan jou voorstellen doen waar jij zelf misschien niet aan gedacht had. Zo doe je nog meer met je budget.

Gerelateerd