Fleetmanagement op zijn best, hoe realiseer jij dit?

Wagens kosten geld en ermee rijden kost geld. Daar is iedereen het over eens. Wagens moeten personen en goederen van plek A naar plek B brengen, daarvoor zijn ze ook gemaakt. Maar als het even kan, willen we toch wel dat dit op de goedkoopst mogelijke manier gebeurt. Voor je eigen privé wagen lukt het misschien nog om de kosten te controleren. Maar lukt dit ook als je verantwoordelijk bent voor een heel wagenpark? Als je je taak als fleet manager voor 100% efficiënt wilt uitvoeren, zijn voertuigvolgsystemen voor jou dé oplossing!

Je wagenpark optimaal beheren, het kan!

‘Meten is weten’. Een wagenpark beheren is het zoveelste domein waarop dit gezegde van toepassing is. Hoe meer alles in kaart kan gebracht worden, hoe beter je hierover controle hebt. En dan spreken we bijvoorbeeld over:

 • Duur van de ritten
 • Aantal gereden kilometers

Hiermee ben je bijvoorbeeld voor je boekhouding al een heel eind op weg. Je kunt veel makkelijker je belastingaangifte doen dankzij de uitgebreide rapporten die je krijgt. En je kunt bovendien gaan onderzoeken waar je nog besparingen kunt doen.

Doorgedreven toepassingen met fleet controle

Het houdt echter niet op bij het registreren van de ritten en het aantal kilometers per bedrijfsvoertuig. Ook in real time kan een volgsystemen voor voertuigen een enorme stap vooruit zijn. Denk aan mogelijkheden zoals:

 • Je weet op elk moment waar al je voertuigen zich bevinden.
 • Je kunt ritten aanpassen door rekening te houden met de locatie van de voertuigen. Dit resulteert in efficiënteren aanwending van elk voertuig.
 • Noodgevallen van klanten kunnen makkelijker in de ritten opgenomen worden. De klant ervaart dit als extra service.
 • Je klanten krijgen meer transparantie in je leveringen, je levert nauwkeurige ETA’s aan.
 • Elk bezoek aan een klant wordt geregistreerd: tijdsbesteding, ontvangstbewijs… Dit vermijd vaak discussies.
 • Zelfs gegevens over het voertuig zoals CO2-uitstoot en brandstofgebruik worden in kaart gebracht.
 • Rijgedrag van de chauffeur wordt in kaart gebracht: snelheidsovertredingen of abrupt remmen bijvoorbeeld.

Het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die deze software biedt. Om het eenvoudig samen te vatten: vanuit je positie als fleet manager krijg je een dashboard over heel je wagenpark. Je bekijkt je arsenaal van bedrijfsvoertuigen vanuit verschillende oogpunten: vanut de positie van de klant, van je bedrijf en van je bestuurders. Alle gegevens worden op één plek gecentraliseerd. Iedereen die hiermee te maken krijgt, heeft toegang en heeft altijd accurate gegevens.

Wat brengt dit systeem voor de bestuurder?

Ook aan de bestuurder brengt dit tracking systeem heel wat voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Gedetailleerde kaarten
 • Accurate verkeersinformatie
 • Waarschuwingen bij het in- en uitrijden van geozones of andere specifieke gebieden

Als bestuurder ga je veel alerter maar ook makkelijker en efficiënter je ritten realiseren.

Mobiel beheer van uw wagenpark

Zoals de meest apps tegenwoordig is een beheerssysteem voor je wagenpark vanop afstand te beheren. Niet alleen via je pc, maar ook via je iPad of iPhone kun je met deze software werken. Het laat je toe van thuis uit te werken, onderweg al een blik te werpen op wat er in je wagenpark gaande is of op kantoor rapporten te bespreken.
Mobiliteit is belangrijk, ook in het beheer van je wagenpark!