Ga je een auto importeren? Hier moet je rekening mee houden!

Ben je van plan om een auto uit het buitenland te importeren? Heb je bijvoorbeeld jouw droomauto in Duitsland of in België zien staan? Of wil je mogelijk een bijzondere auto uit bijvoorbeeld Japan importeren? Het importeren van auto’s is in principe niet al te lastig, maar je moet wel met meerdere zaken rekening houden. Hierbij gaat het niet alleen om het regelen van bijvoorbeeld een autoverzekering, maar óók om het verkrijgen van een kenteken.

Het laten keuren van de auto

Zodra de auto in ons land binnengekomen is, is het zaak dat je deze laat keuren bij een RDW station. Als deze keuring met succesvol doorlopen wordt, kun je een kenteken op de auto aan gaan vragen. Blijkt uit deze keuring dat de auto niet aan de Nederlandse/Europese wet voldoet? Dan is het ook niet mogelijk om de auto in ons land te registeren. Mogelijk kun je dat wél voor elkaar krijgen als je enige aanpassingen aan de auto doorvoert.

Het transporteren van de auto

Wil je een auto uit één van onze buurlanden halen? Dan kun je met jouw auto en een autoambulance daarachter naar het betreffende land toe rijden. Wil je een auto uit de Verenigde Staten van Amerika of Japan halen? Dan is het transport al direct een grotere uitdaging. Gelukkig zijn er meerdere bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het transport van auto’s uit het buitenland. Je kunt bij hen offertes opvragen en uiteindelijk voor jezelf de knoop doorhakken.

Het verzekeren van de auto

Ben je van plan om een bijzondere auto uit bijvoorbeeld Japan te importeren? Dan kan het ook nog een uitdaging zijn om een goede autoverzekering voor de auto af te sluiten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zijn namelijk happig op het verzekeren van dergelijke auto’s.

Het advies is dan ook om meerdere verzekeringsmaatschappijen, zoals FBTO, te contacten. Als je uiteindelijk meerdere offertes voorgeschoteld krijgt, biedt dat je ook mogelijk om een goede vergelijking te maken. Houd in ieder geval rekening met een vrij forse premie!