1. Fijnstofmeting in jouw garage, wat weet jij hierover?
 2. Hoe bereken je de premie voor je autoverzekering?
 3. Kiezen voor een goedkope laadkabel elektrische auto?
 4. De populairste Lexus occasions
 5. Jouw bedrijfsauto goed verzekeren
 6. Waarop letten bij het boeken van een parkeerplaats op de luchthaven?
 7. Wil je snel iets vervoeren? Kies dan de juiste koerierdienst!
 8. Nog beter je wagenparkbudget beheren? Het kan met shortlease!
 9. Een auto zakelijk leasen? Kies de meest efficiënte vorm van leasing!
 10. Het D-rijbewijs, wat moet je weten?
 11. Scooter in Flevoland kopen
 12. Het opzeggen van een ANWB abonnement
 13. Hoe beïnvloedt de kilometerstand de inruilwaarde van je motor?
 14. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?
 15. Ga je een auto importeren? Hier moet je rekening mee houden!
 16. Fleetmanagement op zijn best, hoe realiseer jij dit?
 17. Kies je voor een nieuwe of tweedehands auto?
 18. Waar moet je op letten bij het kopen van een motor?
 19. Wat moet je weten voor je een auto of motor gaat importeren
 20. Herstellen van schade aan auto’s
 21. Wat zijn de verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse taxi’s?
 22. Is doorrijden met een kapotte voorruit gevaarlijk?
 23. Ferrari, vlotte auto’s voor fanatieke autoliefhebbers
 24. Hoe blijven mijn velgen in topconditie?
 25. Hoe verdient de formule 1 geld?
 26. Waarom je nog niet moet investeren in een elektrische auto
 27. Tesla, het merk dat de auto-industrie veranderde
 28. Wat zijn de top elektrische auto’s van 2021 en 2022?
 29. Wat je kunt doen tegen doffe koplampen
 30. BMW: Van toen naar nu
 31. Waarom zijn formule 1 autos zo duur?
 32. De voordelen van een elektrische auto
 33. Hoe schaf je een auto aan?
 34. Hoe houd je je auto makkelijk schoon?
 35. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Formule klasses?

Iedere autobezitter weet dat dit voertuig niet één van de goedkoopste is. Naast het periodieke onderhoud en de brandstofkosten kan ook je autoverzekering behoorlijk in de papieren lopen. Om te voorkomen dat je teveel betaalt voor je autoverzekering, is het daarom verstandig om bij meerdere aanbieders je eventuele premie te berekenen en de resultaten met elkaar te vergelijken. Hoe je dit doet? Dat lees je hier.

Breng je situatie in kaart

Vrijwel alle verzekeraars baseren de totale hoogte van de premie op enkele variabelen rondom je autobezit en verdere situatie. Zodra je van plan bent je premie te berekenen bij diverse aanbieders is de eerste stap dan ook om alle relevante gegevens paraat te hebben. Op die manier gaat je zoektocht een stuk sneller en heb je alle informatie die je nodig hebt snel bij de hand.

De informatie die je voorafgaand aan het vergelijken alvast op papier kunt zetten is het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd, hoeveel kilometers je ongeveer rijdt per jaar, hou je gezinssamenstelling eruit ziet om eventuele aanvullende verzekeringen te bepalen en wie de hoofdbestuurder van de auto is. Heb je dit voor jezelf in kaart gebracht? Dan kun je beginnen met jouw autoverzekering berekenen.

Begin je vergelijking online

Het internet brengt vele voordelen met zich mee en één hiervan is het gemak van online vergelijken. Als het aankomt op autoverzekeringen zie je als consument vaak door de bomen het bos niet meer. Probeer je daarom te beperken tot enkele bekende aanbieders in het veld en bereken je premie via hun website. Op die manier maak je snel een overzicht van premies en bijkomende voorwaarden zodat je in één oogopslag kunt zien welke autoverzekering voor jou het voordeligst uitvalt.

Je vindt online ook een overvloed aan vergelijkingswebsites die het vergelijkingswerk voor je uitvoeren. Wil je hier gebruik van maken? Blijf dan wel kritisch. Vergelijkingswebsites kunnen namelijk een overeenkomst afsluiten met verzekeraars om bepaalde premies hoger of lager te tonen, waardoor je beeld van de juiste autoverzekering voor jouw situatie vertroebelt wordt. Mocht je toch gebruik maken van een vergelijkingswebsite, kies dan voor een onafhankelijke partij die echt de beste prijs en voorwaarden weergeeft voor jouw situatie.

Wees kritisch op de voorwaarden

Bij het vergelijken van een autoverzekering is het verstandig om te onthouden dat de beste prijs niet altijd betekent dat de premie ook het meest geschikt is voor datgene waar je naar op zoek bent. Kijk daarom altijd goed naar de dekkingsgraad die past bij jouw premie, op welke aanvullende zaken je recht hebt en vooral wat er niet meeverzekerd is. Op die manier voorkom je onverwachte kosten voor zaken waarvan je dacht goed verzekerd te zijn.

Soms loont het dus om een iets hogere premie te betalen voor een autoverzekering die precies de dekking biedt waar je naar op zoek bent. Bovendien kun je vaak op termijn korting krijgen op je premie bij oplopende schadevrije jaren of bijvoorbeeld een verhoogd eigen risico. Kies daarom niet direct voor de goedkoopste optie maar zoek doelgericht naar de beste deal.

Gerelateerd