1. Fijnstofmeting in jouw garage, wat weet jij hierover?
 2. Hoe bereken je de premie voor je autoverzekering?
 3. Kiezen voor een goedkope laadkabel elektrische auto?
 4. De populairste Lexus occasions
 5. Jouw bedrijfsauto goed verzekeren
 6. Waarop letten bij het boeken van een parkeerplaats op de luchthaven?
 7. Wil je snel iets vervoeren? Kies dan de juiste koerierdienst!
 8. Nog beter je wagenparkbudget beheren? Het kan met shortlease!
 9. Een auto zakelijk leasen? Kies de meest efficiënte vorm van leasing!
 10. Het D-rijbewijs, wat moet je weten?
 11. Scooter in Flevoland kopen
 12. Het opzeggen van een ANWB abonnement
 13. Hoe beïnvloedt de kilometerstand de inruilwaarde van je motor?
 14. Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?
 15. Ga je een auto importeren? Hier moet je rekening mee houden!
 16. Fleetmanagement op zijn best, hoe realiseer jij dit?
 17. Kies je voor een nieuwe of tweedehands auto?
 18. Waar moet je op letten bij het kopen van een motor?
 19. Wat moet je weten voor je een auto of motor gaat importeren
 20. Herstellen van schade aan auto’s
 21. Wat zijn de verschillen tussen Nederlandse en buitenlandse taxi’s?
 22. Is doorrijden met een kapotte voorruit gevaarlijk?
 23. Ferrari, vlotte auto’s voor fanatieke autoliefhebbers
 24. Hoe blijven mijn velgen in topconditie?
 25. Hoe verdient de formule 1 geld?
 26. Waarom je nog niet moet investeren in een elektrische auto
 27. Tesla, het merk dat de auto-industrie veranderde
 28. Wat zijn de top elektrische auto’s van 2021 en 2022?
 29. Wat je kunt doen tegen doffe koplampen
 30. BMW: Van toen naar nu
 31. Waarom zijn formule 1 autos zo duur?
 32. De voordelen van een elektrische auto
 33. Hoe schaf je een auto aan?
 34. Hoe houd je je auto makkelijk schoon?
 35. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Formule klasses?
Hoe blijven mijn velgen in topconditie?

Chromen velgen zijn geliefd bij autoliefhebbers vanwege hun functionele en esthetische kwaliteiten. Chromen wielen zijn gemaakt van aluminium of staal, dat is gegalvaniseerd met een chroomcoating. Dit is een van de sterkste afwerkingen die op de wielen kunnen worden aangebracht, waardoor ze een discrete en veerkrachtige glans krijgen die zowel vintage als nieuwe auto’s maakt. Hoogwaardige chromen velgen kunnen jarenlang hun glans behouden en chroom is ook zeer slijtvast.

Voorkom vuil

Als ze op de juiste manier worden onderhouden, gaan chromen wielen vele jaren mee omdat ze een van de sterkste wielcoatings hebben. De galvanische procedure maakt chromen wielen zeer veerkrachtig en tolerant voor corrosie, naast het geven van een gepolijste afwerking. Maar deze stevigheid is afhankelijk van regelmatig onderhoud. Als chromen wielen niet goed worden onderhouden, kunnen ze snel vuil en troebel worden. Over een langere periode kan chroom verslechteren en tot afbladderen leiden als gevolg van opgehoopt remstof en strooizout. De gewoonte om verchroomde wielen regelmatig te wassen en te polijsten, zorgt ervoor dat verchroomde wielen jarenlang stevig en ongerept blijven.

Tips

Beschermend en regelmatig onderhoud is waar chromen wielen om vragen. Wanneer er beschermend onderhoud wordt uitgevoerd, maakt polijsten en waxen het chroom veel eenvoudiger schoon te maken, wat de autobezitter op de lange termijn kostbare tijd zal besparen. Het kan een zware deuk in uw zak veroorzaken als u rekening houdt met de wielprijzen voor reparaties. Routinematig en regelmatig onderhoud kan dit probleem voorkomen.

Spoelen

Het eerste dat u moet doen om chromen wielen af ​​te schermen, is om ze schoon te houden. Wanneer chromen wielen regelmatig worden gespoeld, helpt het de vorming van remstof en zoutresten te voorkomen, die moeilijk te reinigen zijn nadat het zich heeft opgehoopt. Met behulp van een hogedruksproeier of slang kunt u verchroomde wielen moeiteloos afspoelen en kost dat niet veel tijd.

Reinig grondig

Zodra het spoelen is voltooid, is een systematische wasbeurt vereist om hard vuil, vuil of residu te verwijderen. Chromen velgen kunnen worden gewassen met de meest gangbare velgenreinigers voor auto’s. Maar het gebruik van gespecialiseerde chroomreinigers geeft snelle en fantastische resultaten en kan praktisch zijn voor voornamelijk onverzettelijke resten. Als alternatief kunnen ook warm water en een basische oplossing van een niet-zure vloeibare zeep worden gebruikt. Schrob de wielen grondig met een zachte borstel. Maak cirkelvormige bewegingen en let goed op scheuren, sterk vervuilde plekken of moeilijk bereikbare plekken. En was de chromen wielen aan de binnenkant, zodat ze er vanuit elke hoek onberispelijk uitzien. Spoel de wielen volledig af met gewoon water, zorg ervoor dat u de zeep volledig afspoelt. Zodra dat is gebeurd, droogt u het grondig af met een katoenen doek of handdoek. Controleer voordat u gaat rijden of de chromen wielen volledig droog zijn, want natte wielen trekken vuil en strooizout aan.

Koop het juiste merk

Het maakt bij aankoop van nieuwe velgen nogal wat uit welk merk u koopt. Het ene merk is wat dat betreft het andere niet. Er zit een groot verschil in prijs, dit komt omdat de kwaliteit van de gebruikte materialen beter is. Ook is er bij duurdere en betere merken vaak sprake van een langere garantie, duurzaamheid en kwaliteit van de velg. Goedkopere velgen kunnen aantrekkelijk lijken door een lagere prijs, maar deze krassen snel en zijn van mindere kwaliteit. Ook kunnen ze snel een ‘knik’ krijgen bij het nemen van een trottoir of vluchtheuvel.