Hoe blijven mijn velgen in topconditie?

Chromen velgen zijn geliefd bij autoliefhebbers vanwege hun functionele en esthetische kwaliteiten. Chromen wielen zijn gemaakt van aluminium of staal, dat is gegalvaniseerd met een chroomcoating. Dit is een van de sterkste afwerkingen die op de wielen kunnen worden aangebracht, waardoor ze een discrete en veerkrachtige glans krijgen die zowel vintage als nieuwe auto’s maakt. Hoogwaardige chromen velgen kunnen jarenlang hun glans behouden en chroom is ook zeer slijtvast.

Voorkom vuil

Als ze op de juiste manier worden onderhouden, gaan chromen wielen vele jaren mee omdat ze een van de sterkste wielcoatings hebben. De galvanische procedure maakt chromen wielen zeer veerkrachtig en tolerant voor corrosie, naast het geven van een gepolijste afwerking. Maar deze stevigheid is afhankelijk van regelmatig onderhoud. Als chromen wielen niet goed worden onderhouden, kunnen ze snel vuil en troebel worden. Over een langere periode kan chroom verslechteren en tot afbladderen leiden als gevolg van opgehoopt remstof en strooizout. De gewoonte om verchroomde wielen regelmatig te wassen en te polijsten, zorgt ervoor dat verchroomde wielen jarenlang stevig en ongerept blijven.

Tips

Beschermend en regelmatig onderhoud is waar chromen wielen om vragen. Wanneer er beschermend onderhoud wordt uitgevoerd, maakt polijsten en waxen het chroom veel eenvoudiger schoon te maken, wat de autobezitter op de lange termijn kostbare tijd zal besparen. Het kan een zware deuk in uw zak veroorzaken als u rekening houdt met de wielprijzen voor reparaties. Routinematig en regelmatig onderhoud kan dit probleem voorkomen.

Spoelen

Het eerste dat u moet doen om chromen wielen af ​​te schermen, is om ze schoon te houden. Wanneer chromen wielen regelmatig worden gespoeld, helpt het de vorming van remstof en zoutresten te voorkomen, die moeilijk te reinigen zijn nadat het zich heeft opgehoopt. Met behulp van een hogedruksproeier of slang kunt u verchroomde wielen moeiteloos afspoelen en kost dat niet veel tijd.

Reinig grondig

Zodra het spoelen is voltooid, is een systematische wasbeurt vereist om hard vuil, vuil of residu te verwijderen. Chromen velgen kunnen worden gewassen met de meest gangbare velgenreinigers voor auto’s. Maar het gebruik van gespecialiseerde chroomreinigers geeft snelle en fantastische resultaten en kan praktisch zijn voor voornamelijk onverzettelijke resten. Als alternatief kunnen ook warm water en een basische oplossing van een niet-zure vloeibare zeep worden gebruikt. Schrob de wielen grondig met een zachte borstel. Maak cirkelvormige bewegingen en let goed op scheuren, sterk vervuilde plekken of moeilijk bereikbare plekken. En was de chromen wielen aan de binnenkant, zodat ze er vanuit elke hoek onberispelijk uitzien. Spoel de wielen volledig af met gewoon water, zorg ervoor dat u de zeep volledig afspoelt. Zodra dat is gebeurd, droogt u het grondig af met een katoenen doek of handdoek. Controleer voordat u gaat rijden of de chromen wielen volledig droog zijn, want natte wielen trekken vuil en strooizout aan.

Koop het juiste merk

Het maakt bij aankoop van nieuwe velgen nogal wat uit welk merk u koopt. Het ene merk is wat dat betreft het andere niet. Er zit een groot verschil in prijs, dit komt omdat de kwaliteit van de gebruikte materialen beter is. Ook is er bij duurdere en betere merken vaak sprake van een langere garantie, duurzaamheid en kwaliteit van de velg. Goedkopere velgen kunnen aantrekkelijk lijken door een lagere prijs, maar deze krassen snel en zijn van mindere kwaliteit. Ook kunnen ze snel een ‘knik’ krijgen bij het nemen van een trottoir of vluchtheuvel.