Het D-rijbewijs, wat moet je weten?

Chauffeurs moeten een rijbewijs halen voordat ze een bus of vrachtwagen mogen besturen. Dit vanwege veiligheidsoverwegingen bij het vervoeren van passagiers of goederen over de openbare weg. Het is belangrijk dat chauffeurs worden opgeleid om deze voertuigen veilig en met de grootst mogelijke efficiëntie te bedienen. Wil jij graag een bus besturen tot aan 8 of maximaal 16 personen? Haal dan het D of D1 rijbewijs. In deze blog lees je meer over dit type rijbewijs.

D rijbewijs

Het D rijbewijs is het type rijbewijs dat wordt afgegeven voor mensen met een handicap. Met een D-bus rijbewijs mag u een motorrijtuig besturen dat is ingericht voor het vervoer van meer dan één voertuig. Met het D-busrijbewijs mag u passagiers of goederen aan boord vervoeren, maar niet beide tegelijk. U kunt ook naar landen gaan die dit type autorisatie niet nodig hebben om over hun landsgrenzen te rijden. Dit rijbewijs wordt afgegeven aan bestuurders die de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Het kan worden verkregen na het behalen van een examen dat gevaarherkennings-, kennis- en vaardigheidstests omvat.

D1 rijbewijs

Je hebt een D1 rijbewijs nodig als je een bus of ander voertuig wilt besturen waarin tot maximaal 16 personen zitten. Voor dit type rijbewijs hoef je minder theorie te leren en ook zal je minder lessen hoeven te nemen. Vanuit het D rijbewijs kun je vaak makkelijk door naar het D1 rijbewijs.

Tips om je D rijbewijs te halen

Het proces van het verkrijgen van je w rijbewijs kan lang en vervelend zijn. Hieronder volgen enkele handige tips waarmee je snel op weg kunt en helpt je om sneller je D rijbewijs te halen.

– Oefen, oefen, oefen! Als je snel je rijbewijs wilt halen, moet je oefenen met autorijden met een vriend of familielid.
– Plan je lessen in voor wanneer je vrij hebt, zodat ze niet te veel van je tijd in beslag nemen tijdens het werk.
– Wees geduldig! Schiet niet in de stress als het even niet lukt
– Een goede planning helpt: Plan je rijschema ruim van tevoren
– Oefen met autorijden overdag en’s nachts voor je eigenlijke examen

Gerelateerd

No Related Article